Real Madrid wacht razend interessante maand augustus

Reacties

Door de Champions League te winnen, krijgt Real Madrid in één klap de kans om twee extra hoofdprijzen te veroveren: de Europese Super Cup en het WK voor clubteams.

Real Madrid wacht razend interessante maand augustus

De strijd om de Europese Super Cup wordt op 8 augustus in Skopje gespeeld en geldt als officieuze opening van het nieuwe Europese seizoen. Als tegenstander fungeert Europa League-houder Manchester United. Real Madrid won de Super Cup drie keer, in 2002, 2014 en 2016. De augustusmaand wordt sowieso interessant voor Real, met ook nog duels met Barcelona op het programma om de Spaanse Super Cup.

Het WK voor clubteams heeft plaats tussen 6 en 16 december 2017 en wordt gespeeld in de Verenigde Arabische Emiraten. Real Madrid is de vierde deelnemer die vaststaat, na Pachuca, Auckland City en Al-Jazira, de club van trainer Henk ten Cate die zich plaatste voor het toernooi door kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten te worden. De gastheer mag altijd één club leveren. Net als de Copa Libertadores-winnaar - die nog niet bekend is - stroomt de Champions League-houder pas in de halve finale in.

Real Madrid won het WK voor clubteams al tweemaal eerder, in 2014 en 2016. Tevens was De Koninklijke driemaal de sterkste in de intercontinentale strijd met de Zuid-Amerikaanse kampioen, in 1960, 1998 en 2002.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.