Real Madrid voorlopig aan kop

Real Madrid heeft de opmars in de Primera Division voortgezet. Met een overtuigende 3-1 overwinning op het laaggeklasseerde Real Sociedad werd de volgende stap omhoog gezet. Valencia zette in zeven minuten de wedstrijd tegen Espanyol op zijn kop.

Real Madrid kende een moeizame start. Oud-PSV'er Dmitri Khokhlov zette Real Sociedad verrassend op voorsprong. Maar de Koninklijke kreeg de hulp van de Baskische ploeg, die op slag van rust een ongelukkige tegentreffer incasseerde. Bjorn-Tore Kvarme passeerde zijn eigen doelman. In de tweede helft liet Real Madrid haar goede gezicht zien. Raúl zette de Madrilenen op voorsprong. Luis Figo vergrootte vanaf de strafschopstip de marge. 'We hebben gedaan wat we konden, maar het was niet genoeg', zei Sociedad-trainer John Toshack na de wedstrijd.

De veerkracht heeft Valencia drie punten opgeleverd. De ploeg van Rafael Benitez keek na 44 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Palencia en Alex Fernández brachten Espanyol in een comfortabele positie. Rufete bracht Valencia weer terug in de wedstrijd. In een tijdsbestek van vier minuten had de middenvelder de stand gelijk getrokken. Drie minuten na de 2-2 bekroonde de Roemeen Adrian Ilie de inhaalrace van Valencia met de 2-3.

Las Palmas hield met moeite een punt over aan de ontmoeting met Osasuna. De eilandbewoners keken lange tijd aan tegen een 1-0 achterstand. Mariano Armentano had de gasten halverwege de eerste helft op voorsprong gezet. Vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Rubén was verantwoordelijk voor de 1-1.