Real Madrid verpulvert Sevilla op Gouden Bal-feestje Ronaldo

Reacties

Real Madrid heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van Sevilla. De landskampioen bezorgde Cristiano Ronaldo zo een passend Gouden Bal-feestje: 5-0.

Real Madrid verpulvert Sevilla op Gouden Bal-feestje Ronaldo

Door omstandigheden kon Zinedine Zidane in Bernabéu niet beschikken over Sergio Ramos, Dani Carvajal (beiden geschorst) en de geblesseerde Raphaël Varane, waardoor de defensie van De Koninklijke bestond uit Achraf Hakimi, Jesús Vallejo, Nacho en Marcelo, de enige vaste waarde. De schorsing van Casemiro leidde ook tot mutaties op het middenveld, met onder meer een basisplaats voor Lucas Vázquez.

Uitgerekend Nacho opende al in de derde minuut de score. De verdediger profiteerde daarbij van een kolderiek misverstand tussen Simon Kjær en Luis Muriel, die beiden een hoekschop onschadelijk wilden maken, maar er onbedoeld voor zorgden dat de bal bij Nacho belandde, die knap afrondde.

De treffer bleek de aanzet tot een galavoorstelling van Real Madrid, mede mogelijk gemaakt door erbarmelijk verdedigen van Sevilla. Cristiano Ronaldo, die voorafgaand aan de wedstrijd al zijn Gouden Ballen showde op het veld, zorgde halverwege de eerste helft voor de 2-0 nadat Marco Asensio hem had weggestuurd.

De 2-0 van Cristiano Ronaldo:

Diezelfde Ronaldo verzilverde na een half uur een penalty, welke werd toegekend na hands van Jesús Navas. Opvallend is dat de Portugees ook in zijn vorige drie wedstrijden na het in ontvangst nemen van de Gouden Bal scoorde voor Real Madrid.

De thuisploeg gaf Sevilla geen seconde de kans om op adem te komen en leek zich te hebben voorgenomen het ten opzichte van Barcelona magere doelsaldo op te vijzelen. Nog voor rust tilden Toni Kroos en Hakimi de score naar 5-0 na fraaie combinaties.

Cristiano Ronaldo maakte geen fout vanaf elf meter: 3-0.
Cristiano Ronaldo maakte geen fout vanaf elf meter: 3-0.

Tandjes terug
Na de hervatting schakelde Real Madrid meerdere tandjes terug, waardoor Sevilla in elk geval een monsterscore bespaard bleef. De bezoekers meldden zich zelfs enkele keren dreigend op de helft van de thuisploeg, maar een eretreffer bleef uit. Aan de andere kant trof Karim Benzema nog de paal.

Door de royale zege staat Real Madrid in elk geval tijdelijk derde in La Liga, met vijf punten minder dan Barcelona, dat zondag op bezoek gaat bij Villarreal. Op 23 december staan Real en Barcelona tegenover elkaar in de Clásico. Zidane en de zijnen maken zich nu op voor het WK voor clubteams in de Verenigde Arabische Emiraten. Woensdag treedt de Champions League-houder in de halve finale aan tegen de winnaar van het treffen tussen Al-Jazira (de club van Henk ten Cate) en Urawa Red Diamonds. Vorig jaar won Real het eindejaarstoernooi.

De topvijf in La Liga.
De topvijf in La Liga.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.