Real Madrid strooit voor Lyon-back Mendy weer met miljoenen

Reacties

Ferland Mendy verruilt Olympique Lyon voor Real Madrid. De Spanjaarden tasten diep in de buidel voor de 24-jarige linksback, die de concurrentie moet aangaan met Marcelo. Lyon meldt dat het 48 miljoen euro ontvangt voor Mendy. Daar kunnen nog vijf miljoen aan bonussen bovenop komen.

Real Madrid strooit voor Lyon-back Mendy weer met miljoenen

Real is bezig met een grote renovatie en wil volgend seizoen weer volop mee doen om de prijzen na het teleurstellende afgelopen jaar. Mendy is na Rodrygo (45 miljoen euro), Éder Militão (50 miljoen euro), Luka Jovic (60 miljoen euro) en Eden Hazard (100 miljoen) de vijfde grote aankoop voor Real Madrid deze zomer.

Met Mendy haalt coach Zinedine Zidane een landgenoot naar de club. Mendy speelde twee interlands voor het Frankrijk. Hij werd in de zomer van 2017 door Olympique Lyon voor vijf miljoen euro opgepikt bij Le Havre. Sindsdien speelde de vleugelverdediger 79 wedstrijden voor de club van onder meer Memphis Depay.

Real meldt dat Mendy een contract tot medio 2025 tekent en volgende week woensdag om 13.00 uur wordt gepresenteerd. De totale uitgaven van De Koninklijke op de transfermarkt van deze zomer bedragen nu al 303 miljoen euro, een verbetering van het clubrecord dat stamt uit de zomer van 2009 (258,5 miljoen). 

Voor Lyon is de transfer van Mendy een van de grootste in de clubhistorie. Aanvaller Alexandre Lacazette leverde in de zomer van 2017 het bedrag van 53 miljoen euro op toen hij naar Arsenal verkaste. Na Mariano Díaz, Karim Benzema en Mahamadou Diarra is Mendy de vierde speler die van Lyon naar Real overstapt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.