Real Madrid pakt draad weer op bij hekkensluiter Levante

Real Madrid heeft voor het eerst sinds 13 februari een competitieduel gewonnen. Na het 1-1 gelijkspel tegen Malága en de 1-0 nederlaag in de derby tegen Atlético Madrid, won de ploeg van trainer Zinedine Zidane woensdagavond wel op bezoek bij Levante: 1-3.

Cristiano Ronaldo opende na 34 minuten de score uit een strafschop. Dat het 35ste doelpunt van de 31-jarige Portugees een 0-1 voorsprong betekende, had Real aan doelman Keylor Navas te danken. De Costa Ricaan hield zijn oude werkgever in het eerste half uur twee keer van scoren af met uitstekende reddingen. En in de slotfase voorkwam de uitblinker van de laatste weken dat Rubén García alsnog voor een stunt zorgde.

Levante mocht nog hopen op een punt, omdat Deyverson in de 39ste minuut wel een weg had gevonden langs Navas na een goed doorzetten van Giuseppe Rossi. Real nam de drie punten echter mee naar Estadio Santiago Bernabéu, omdat kort voor de aansluitingstreffer Borja Mayoral zijn eerste doelpunt in dienst van De Koninklijke maakte. De achttienjarige vervanger (foto) van Karim Benzema schoot raak via de paal en doelman Diego Mariño.

Real liet in de tweede helft aanvankelijk nog na om de score verder op te voeren. Zo raakte Ronaldo de paal uit een geweldige pass van James Rodríguez. Pas in de negentigste minuut stelde invaller Isco de overwinning definitief veilig na terugleggen van Ronaldo. Real herstelt de achterstand op nummer twee Atlético Madrid daardoor weer tot vier punten en loopt uit op nummer vier Villarreal. Levante blijft ondanks het dappere verzet de hekkensluiter van Spanje.