Real Madrid mist Benzema in kwartfinaleduel in San Mamés

Reacties

Real Madrid moet het in de kwartfinale van de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao doen zonder de topschutter. Karim Benzema is door trainer Carlo Ancelotti namelijk buiten de wedstrijdselectie gelaten. De Fransman kampt met pijntjes.

Real Madrid mist Benzema in kwartfinaleduel in San Mamés
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

'Het is geen Champions League-finale', duidde Ancelotti de afwezigheid van zijn aanvoerder woensdag op de persconferentie voorafgaand aan het duel in Noord-Spanje. Benzema ondervindt wat fysieke mankementen en daar willen de Madrilenen geen enkel risico mee nemen.

Ook Ferland Mendy en Mariano Díaz zijn er niet bij in San Mamés. De geroutineerde linksback Marcelo is geschorst. Daar staat de terugkeer van de na interlands teruggekeerde Rodrygo, Vinícius Júnior, Federico Valverde en Casemiro tegenover. Ook kan Ancelotti beschikken over Marco Asensio en Dani Carvajal. Zij vielen uit in het toernooi om de Super Cup, die Real wist te winnen.

In het kwartfinaleduel met Bilbao kan Real een nieuwe stap naar het winnen van de Copa del Rey. Dat zou voor het eerst zijn sinds 2014.

Bekijk hier al onze video's
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.