Real Madrid laat Japanse parel opnieuw gaan

Reacties

Takefusa Kubo keert op huurbasis terug bij Real Mallorca. Real Madrid laat de twintigjarige Japanner wederom vertrekken om hem elders ervaring op te laten doen.

Real Madrid laat Japanse parel opnieuw gaan
© Pro Shots

Kubo werd door Real in de zomer van 2019 naar de Spaanse hoofdstad gehaald en is sindsdien al vier keer verhuurd. De eerste huurperiode was bij Mallorca, waar hij zich in het seizoen 2019/20 wist te onderscheiden met mooie individuele acties, ook al vocht de club toen tevergeefs tegen degradatie uit La Liga. In de eerste helft van vorig seizoen speelde Kubo op huurbasis bij Villarreal, daarna vertrok hij naar Getafe. Die huurperiodes waren minder succesvol.

De elfvoudig Japans international gaat nu opnieuw proberen Mallorca in La Liga te houden. De club is na een jaartje op het tweede niveau weer gepromoveerd en vrsterkte zich al met onder anderen Pablo Maffeo (ex-Manchester City). Het seizoen van de terugkeer in La Liga begint voor de promovendus zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Real Betis.

Ancelotti
Kubo kwam in juli en begin augustus met de Japanse ploeg uit op de Olympische Spelen in eigen land en greep met zijn team net naast de medailles, door de strijd om de derde plek te verliezen van Mexico. Door de interlandverplichtingen had hij niet de kans om van dichtbij indruk te maken op Carlo Ancelotti. De opvolger van Zinedine Zidane heeft als trainer van Real in de voorbereidingsperiode de deur behoorlijk opengezet voor teruggekeerde huurlingen. Zo sloten Jesús Vallejo, Martin Ødegaard en Dani Ceballos na periodes bij respectievelijk Granada en Arsenal (Ødegaard en Ceballos) weer aan bij de A-selectie, en niet te vergeten Gareth Bale (terug van Tottenham Hotspur).

De concurrentie voor een rol als buitenspeler is groot in Madrid. Kubo moest Eden Hazard, Marco Asensio, Rodrygo, Bale, Vinícius Júnior en Lucas Vázquez voor zich dulden in de pikorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.