Real Madrid komt zonder Vinícius met schrik vrij tegen buurman, fraaie mijlpaal Reina

Real Madrid heeft een nipte zege geboekt op stadgenoot Rayo Vallecano. Rodrygo schoot zijn ploeg kort voor tijd naar de overwinning. De ploeg van Carlo Ancelotti hoopt dit seizoen nog boven Atlético Madrid te eindigen, maar is daarbij afhankelijk van puntenverlies van de rivaal.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Rayo Vallecano

Bij Real Madrid was er een grote afwezige: Vinícius Júnior. Er was de afgelopen dagen veel om hem te doen. Hij pakte een rode kaart tegen Valencia, maar bleek in die wedstrijd ook racistisch te zijn bejegend. Daardoor werd zijn rode kaart deze week geseponeerd, maar desondanks was hij tegen Rayo Vallecano niet van de partij. De spelers van Real Madrid besloten vooraf hun steun te betuigen aan hun ploeggenoot door in het shirt van de Braziliaan het veld op te komen.

Het gemis van Vinícius werd in de eerste helft duidelijk door het gebrek aan creativiteit bij de thuisploeg. Real Madrid hield zich rustig in de openingsfase, maar kwam na een goed halfuur alsnog op voorsprong. Scheidsrechter Jesus Gil Manzano gaf een scheidsrechtersbal en rolde die naar Real Madrid. Daar waren de spelers van Rayo Vallecano duidelijk niet op berekend, want binnen twee passes stond Karim Benzema plots voor de keeper.

Hij omspeelde doelman Stole Dimitrievski en zette Real Madrid op voorsprong, tot grote woede van de spelers van de uitploeg. Voor rust werd de nummer twee van La Liga nog één keer gevaarlijk, maar op het moment suprême struikelde Rodrygo zonder tegenstander in de buurt over zijn eigen benen. In een weinig verheffende tweede helft lukte het Real Madrid slechts mondjesmaat om gevaar te stichten, maar kwam het zelf ook nauwelijks in de problemen.

Toch leek het enkele minuten voor tijd nog mis te gaan voor Real Madrid. Invaller Raul de Thomas ontving de bal van Pep Chavarria, schoot met een verdekte poging door de benen van Aurélien Tchouaméni en verschalkte daarmee Thibaut Courtois in de korte hoek. Terwijl De Thomas zijn heldenrol te pakken leek te hebben, maakte Rodrygo kort daarna nog de 2-1. Hij trok naar binnen en schoot de bal laag diagonaal tegen de touwen.

Door de overwinning wipt Real Madrid (voor even) over Atlético Madrid heen, dat later op woensdag nog in actie komt. Die twee ploegen strijden nog om de tweede plek in de Spaanse competitie. Het verschil tussen de tweede en de derde plek is vooral financieel gezien van belang.

Villarreal
Villarreal
2 - 0
Cádiz
Cádiz

Bij Villarreal tegen Cadiz beleefde doelman Pepe Reina een bijzondere avond. De sluitpost van Villarreal won niet alleen met 2-0, maar speelde ook nog eens zijn duizendste profwedstrijd in zijn carrière. Doordat hij zelf zijn doel schoon hield en door een dubbelslag van Nicolas Jackson, houdt The Yellow Submarine een sprankje hoop op Champions League-voetbal volgend seizoen. Villarreal staat met nog twee duels te gaan vijf punten achter nummer vier Real Sociedad.

Elche
Elche
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Sevilla speelde met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Elche. Karim Rekik begon in de basis, terwijl Nemanja Gudelj als invaller binnen de lijnen kwam. Een andere voormalig Ajacied Lisandro Magallán bleef de hele wedstrijd op de bank bij Elche.