Real Madrid klaagt arbiter aan na negeren van racistische leuzen

Reacties

Real Madrid is helemaal klaar met de beledigingen aan het adres van Vinícius Júnior. Afgelopen weekend was het op bezoek bij Osasuna wéér prijs, hoewel scheidsrechter Juan Martínez Munuera het niet opmerkte. De arbiter is nu aangeklaagd door De Koninklijke.

Real Madrid klaagt arbiter aan na negeren van racistische leuzen
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
2 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Vinícius kreeg in Pamplona diverse doodsbedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. Aanvoerder Dani Carvajal stipte het aan bij Munuera, maar de scheidsrechter besloot om niet in te grijpen. In het wedstrijdrapport beschreef de arbiter de situatie in het stadion als normaal. Dat is bij Real Madrid in het verkeerde keelgat geschoten.

De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond heeft maandag een officiële klacht ontvangen van de Madrilenen. Met als reden het gedrag van Munuera en het feit dat de uitlatingen aan het adres van Vinícius niet geregistreerd zijn. Real Madrid spant nu een zaak aan tegen de scheidsrechter.

In een officiële verklaring via de clubkanalen legde Real Madrid de handelswijze uit. 'Na de ernstige beledigingen, die opnieuw zijn geuit tegen onze speler Vinicius Junior, deelt Real Madrid CF het volgende mee: de club heeft een klacht ingediend bij de tuchtcommissie van de Koninklijke Spaanse Voetbalbond tegen de scheidsrechter van de wedstrijd, Juan Martínez Munuera, als gevolg van het nalatig opstellen van het scheidsrechtersrapport.'

'Deze scheidsrechter heeft vrijwillig en opzettelijk de beledigingen en vernederende kreten weggelaten die herhaaldelijk aan het adres van onze speler waren gericht', foetert de club. 'Ondanks dat onze spelers hem tegelijkertijd nadrukkelijk hadden gewaarschuwd dat ze plaatsvonden. Daarnaast heeft Real Madrid ook een klacht ingediend bij de staatscommissie tegen racisme, zodat de mensen die ze geuit hebben, worden geïdentificeerd en bestraft.'

Real Madrid schrijft verder dat het niet zal rusten tot de discriminerende kreten aan het adres van Vinícius gestopt zijn. De Braziliaan is al lange tijd het mikpunt van beledigingen en racisme in Spanje.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
3
Barcelona
32
21
7
4
64-37
+27
70
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.