Real Madrid is met Bellingham dé titelfavoriet

ADVERTORIAL – De voorbereidingsperiode moet nog echt beginnen, maar het transfergeweld is al losgebarsten in de Europese top. Een eerste blik op de verhoudingen in de Spaanse top, waar Real Madrid met nieuw jeugdig elan gaat proberen Barcelona te onttronen.

Real Madrid is met Bellingham dé titelfavoriet
© Pro Shots

Quoteringen geven een beeld van hoe de krachtsverhoudingen worden ingeschat. Bookmakers maken gebruik van eigen specialisten die kijken naar statistieken en nieuwsgebeurtenissen, om vervolgens zo goed mogelijk de odds te bepalen. Daarnaast doet de markt zijn werk. Met andere woorden: wordt veel ingezet op een volgende Champions League-titel voor Manchester City, dan zal de odd voor winst van The Citizens normaliter dalen.

Barcelona werd in het voorbije seizoen voor het eerst sinds 2019 kampioen in La Liga, maar lijkt niet als favoriet aan het nieuwe voetbaljaar te gaan beginnen. Zie hieronder de huidige quoteringen van Unibet voor titelwinst in de Spaanse competitie.

Odds titelwinst in La Liga

- Real Madrid: 2.05
- Barcelona: 2.40
- Atlético Madrid: 9.00
- Sevilla: 34.00

Real Madrid
Het samenstellen van een nieuwe gouden generatie was in de voorbije jaren al in volle gang bij De Koninklijke. Zo kwam Eduardo Camavinga (20) twee jaar geleden over van Stade Rennes en werd zijn landgenoot Aurélien Tchouaméni (23) een zomer later overgenomen van AS Monaco, als opvolger van Casemiro. Vinícius Júnior (22) ontwikkelde zich stormachtig en hetzelfde mag gezegd worden over de jonge Braziliaan op de andere flank: Rodrygo (22). Het verjongen bij Real heeft een nieuwe geweldige impuls gekregen door de komst van Jude Bellingham (19). Het o zo begeerde Engelse toptalent is voor 103 miljoen euro overgekomen van Borussia Dortmund. Betaalt de keuze voor jeugd zich uit? Weegt de komst van Bellingham op tegen het vertrek van Karim Benzema? De quotering voor Real als winnaar van La Liga is 2.05.

Barcelona
Het verschil met Real Madrid was vorig seizoen groot. Barcelona had de titel vier speelrondes voor het einde al binnen. Wat vooral opviel, waren de verdedigende cijfers. Mede dankzij Marc-André ter Stegen incasseerde het team van Xavi in La Liga slechts twintig goals, zestien minder dan de grote rivaal uit Madrid. De uitdaging bij Barcelona lijkt hem vooral te zitten in het opnieuw vormgeven van het aanvalsspel. Met Sergio Busquets is de grote regisseur op het middenveld vertrokken. Wat wordt de rol van Frenkie de Jong? De Catalanen zien in Ilkay Gündogan in ieder geval een ideale versterking voor het middenlinie. Ook interessant bij Barça: hoe productief zal Robert Lewandowski zijn in zijn tweede seizoen op Spaanse bodem? De Poolse goalgetter viert in augustus zijn 35ste verjaardag. De odd voor titelprolongatie van Lewandowski en co is 2.40.

Atlético Madrid
Vorig seizoen kwam Atlético Madrid pas op stoom toen het eigenlijk al te laat was. De ploeg van Diego Simeone pakte tussen 21 januari en 16 april liefst 32 punten in een reeks van twaalf wedstrijden. Antoine Griezmann floreerde in die periode en groeide uit tot de assistkoning van La Liga. De Franse sterspeler heeft al aangegeven Atlético trouw te willen blijven. De sterke prestaties in de tweede seizoenshelft zullen Atlético vertrouwen geven met het oog op de titelstrijd. Geloof jij in de titelkansen van de club die in de laatste tien seizoenen al twee keer zowel Barça als Real wist voor te blijven? Inzetten op Atlético als kampioen van Spanje kan je 9.00 keer de inleg opleveren.

Unibet biedt bij dit soort Outrights ook de gelegenheid om in te zetten op een klassering in de Top 4. Zo is de odd bij Atlético daar 1.50. Benieuwd naar hoe de kansen in de verschillende topcompetities worden ingeschat? Bekijk de odds van Unibet en leef toe naar het nieuwe seizoen!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's