'Real Madrid geeft Benzema vrijaf in Clásico met oog op Ajax'

Reacties

Real Madrid-coach Santiago Solari speelt met de gedachte om Karim Benzema zaterdag te sparen in El Clásico, zo bericht de krant AS. De Fransman zou zo alvast kunnen toewerken naar het Champions League-duel met Ajax van dinsdagavond.

'Real Madrid geeft Benzema vrijaf in Clásico met oog op Ajax'

Door de uitschakeling tegen Barcelona in het Copa del Rey-toernooi van woensdagavond is de Champions League het enige realistische resterende target voor De Koninklijke.

Benzema kwam tot nu toe in 41 van de 43 officiële duels die Real Madrid dit seizoen speelde in actie. Als Solari besluit om de Fransman zaterdag een vrije dag te gunnen tegen Barcelona, dan is Marco Asensio een optie om als een valse spits te fungeren. Als invaller maakte de Spanjaard een sterke indruk in de heenwedstrijd tegen Ajax met als kers op de taart (vanuit het perspectief van Real Madrid) zijn winnende 1-2.

Solari is in elk geval enthousiast over de vorm van Asensio, zo liet hij vrijdag weten tijdens een persconferentie. 'Sinds hij is hersteld van zijn blessure is hij heel belangrijk geweest, zeker tegen Ajax.'

De oefenmeester liet zich niet uit over de opstelling van zaterdagavond, maar duidelijk is wel dat hij een representatief elftal op de been zal brengen. 'We willen iets doen aan onze achterstand in de competitie. Dat was ook het streven geweest als we niet tegen Barcelona hadden gemoeten. Het is een cliché, maar de volgende wedstrijd is de belangrijkste.'

Over het drukke programma maakt Solari zich geen zorgen. 'Hiervan is elk seizoen wel een keer sprake. We zijn allemaal professionals en doen wat de kalender ons dicteert.' Raphaël Varane is als gevolg van een kniekwetsuur een vraagteken voor zaterdag. Over de situatie van de Fransman deed Solari geen mededelingen.

'Real Madrid houdt rekening met Ajax in El Clásico'
Real Madrid
Real Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona
Real Madrid
Real Madrid
1 - 4
Ajax
Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.