Real-fans lopen weg met Valverde, Atlético verbaasd over minimale straf

Reacties

Zinedine Zidane zette afgelopen zomer zijn zinnen op de komst van Paul Pogba, maar Real Madrid kreeg het niet voor elkaar om de Fransman weg te halen bij Manchester United. Het bood Federico Valverde de kans om een basisplaats te veroveren bij Real en het talent heeft deze kans met beide handen aangegrepen.

Real-fans lopen weg met Valverde, Atlético verbaasd over minimale straf
© Pro Shots

De 21-jarige Valverde is uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van Zidane en maakt indruk op de aanhang. De supporters kozen de Uruguayaan via de sociale kanalen van Real voor de tweede keer op rij tot Speler van de Maand bij De Koninklijke. 'Ik ben hier heel blij mee, dat kan ik niet verbergen', reageerde Valverde op de eretitel. 'Ik wil mijn teamgenoten en de coaches bedanken. Dit is een prijs voor iedereen.'

Voor Valverde is het zijn tweede individuele prijs in een week tijd, nadat hij afgelopen zondag al werd gekozen tot Man van de Wedstrijd in de gewonnen finale om de Spaanse Super Cup. Die uitverkiezing was opvallend, want in de tweede helft van de verlenging van het duel met Atlético Madrid kreeg Valverde een directe rode kaart. De middenvelder haalde de doorgebroken Álvaro Morata neer en moest vertrekken.

Valverde liet na afloop weten dat hij toch een beetje een slecht gevoel aan zijn actie had overgehouden, maar dat was volgens Atlético-coach Diego Simeone nergens voor nodig. Hij kon de overtreding van Valverde zelfs wel waarderen: 'Ik vond zijn uitverkiezing voor Man van de Wedstrijd terecht, want met die actie heeft hij de finale gewonnen voor Real', stelde de oefenmeester.

Toen Valverde het veld verliet, fluisterde Simeone hem in zijn oor dat hij zich geen zorgde hoefde te maken. 'Hij deed wat hij moet doen. We zullen nu zien wat voor schorsing hij krijgt', zei Simeone. Inmiddels is de straf voor Valverde bekend: de middenvelder van Real heeft een schorsing voor één wedstrijd gekregen en kan daardoor zaterdag niet in actie komen tegen Sevilla.

Volgens AS heeft men bij Atlético vol verbazing en ook woede gereageerd op de straf voor Valverde. Bij Atlético zijn ze van mening dat Valverde Morata met zijn tackle ernstig had kunnen blesseren en dat een grotere schorsing op zijn plaats zou zijn geweest. Atlético hervat zelf de competitie zaterdag tegen Eibar (uit). 

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer F. Valverde
Meer over F. Valverde
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.