Real doet weer zaken met BVB: 'Hakimi-route' voor toptalent Reinier

Reacties

Real Madrid laat Reinier de komende twee seizoenen ervaring opdoen in de Bundesliga. Borussia Dortmund krijgt op huurbasis de beschikking over het Braziliaanse talent.

Real doet weer zaken met BVB: 'Hakimi-route' voor toptalent Reinier
© Pro Shots

Het is al de tweede keer dat Dortmund en Real op die manier zaken doen. In 2018 kwam Achraf Hakimi ook al op huurbasis over van De Koninklijke, om in het geelzwart vervolgens uit te groeien tot een vleugelverdediger van internationaal formaat. Eerder deze zomer leverde het de Marokkaan een miljoenentransfer naar Internazionale op.

Dat scenario zal Real ongetwijfeld niet in gedachten hebben voor Reinier. De talentvolle middenvelder kwam begin dit jaar voor dertig miljoen euro over van Flamengo en het lijkt met een contract tot medio 2026 toch vooral de bedoeling dat de jeugdinternational van Brazilië op termijn gaat schitteren in Bernabéu.

Reinier zegt op de clubwebsite van Dortmund dat hij veel hoopt te leren. 'De club staat erom bekend dat ze op jonge spelers inzet en hen ook beter maakt. Ik wil hier veel leren, veel spelen, de ploeg helpen en succesvol zijn', zegt de aanvallende middenvelder, die nog niet debuteerde voor de hoofdmacht van Real.

Eerst mag hij het gaan laten zien voor Dortmund, tot vreugde van directeur Michael Zorc. 'Reinier is een speler met enorm veel talent. We hebben deze jongen al meer dan twee jaar gevolgd. Naast zijn technische vaardigheden beschikt hij ook over een goede fysieke robuustheid. Hij krijgt de tijd om aan het Duitse profvoetbal te wennen'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.