Real denkt Gago bijna binnen te hebben

Real Madrid voelt zich genoodzaakt de druk op Fernando Gago te verhogen. Technisch directeur Predrag Mijatovic liet op Onda 6 Televisión weten dat hij denkt dat zijn club de Argentijnse spelmaker van Boca Juniors zo goed als binnen heeft.

Real denkt Gago bijna binnen te hebben

In het interview met Onda 6 wekte Mijatovic de indruk dat alles in kannen en kruiken is, al haastte hij zich later dat te nuanceren. 'Hij past goed bij ons, laat de bal het werk doen en zit vol kwaliteit. Ik denk dat we hem bijna te pakken hebben, maar helemaal rond is het nog niet. Ook andere grote clubs willen hem graag hebben, maar hij geeft de voorkeur aan Madrid.'

De Argentijnse krant La Nación meldt dat een delegatie van Real Madrid woensdag in Buenos Aires landt om de transfer van de twintigjarige nummer 5 te bezegelen. De Spanjaarden willen Gago in januari al naar Europa halen, de Argentijnen willen Gago juist pas komende zomer laten gaan.

De Catalaanse media repten eerder al van een voorcontract van Gago met Barcelona en tekenden uit diens mond op dat hij Barcelona zou verkiezen boven Real Madrid. En ook vanuit Italië wordt er aan de snelle denker getrokken. Vooral AC Milan zou concrete interesse hebben.

Gago geldt als een grote speler in Argentinië. Met Boca won hij sinds zijn debuut op 5 december 2004 tal van prijzen en met Argentinië Onder-20 legde hij in 2005 in Nederland beslag op de wereldtitel.

Qua spel lijkt El Principito (het prinsje) op Fernando Redondo, die door het leven ging als El Príncipe (de prins) en vooral furore maakte bij Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's