Real-aanwinst Rüdiger wimpelde Barça af: 'Ik wilde alleen naar Real'

Reacties

Antonio Rüdiger is maandagmiddag officieel gepresenteerd bij Real Madrid. De Duits international komt transfervrij over van Chelsea en speelt vanaf komend seizoen met rugnummer 22 bij De Koninklijke. De centrale verdediger verkoos Real boven een avontuur bij rivaal Barcelona.

Real-aanwinst Rüdiger wimpelde Barça af: 'Ik wilde alleen naar Real'

Rüdiger heeft bij Real een verbintenis ondertekend tot medio 2026. De Duitser, die in 2017 de overstap maakte van AS Roma naar Chelsea, had over belangstelling niet te klagen. Ook Barcelona hengelde naar de diensten van de 53-voudig Duits international, maar een overstap naar Camp Nou zag hij niet zitten.

'Er was interesse van Barcelona, maar ik liet mijn zaakwaarnemer al snel weten dat ik alleen naar Real wilde', aldus Rüdiger op de persconferentie. 'Ik kijk ernaar uit om voortaan zelf in El Clásico te spelen en niet voor de tv te zitten. Het is de grootste wedstrijd die er is.'

Inspiratiebron
De nieuwe verdediger van Real bevestigt dat hij al langere tijd contact had met de Madrileense club en trainer Carlo Ancelotti. 'De eerste keer was in september vorig jaar en we spraken elkaar weer in april van dit jaar. Toen heb ik ook Ancelotti ontmoet. Mijn besluit stond daarna vast: ik wilde naar Real. Toen de Champions League-finale werd gespeeld heb ik voor Real gejuicht. Ze waren geweldig in het afgelopen Champions League-seizoen', verklaart Rüdiger, die met Chelsea door Real werd uitgeschakeld in de kwartfinales.

Antonio Rüdiger achtervolgt Federico Valverde in het Champions League-duel tussen Real en Chelsea.
© Pro Shots
Antonio Rüdiger achtervolgt Federico Valverde in het Champions League-duel tussen Real en Chelsea.

Rüdiger liet weten een groot bewonderaar te zijn van een voormalig Real-verdediger: 'Real heeft heel veel topverdedigers gehad, maar als ik er één moet kiezen dan is het Pepe. Hij heeft als verdediger kwaliteiten die ik enorm kan waarderen. Ik hoorde altijd dat hij op het veld een beest is, maar daarbuiten ontzettend vriendelijk', besluit de Duitser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.