Rüdiger kondigt Chelsea-afscheid aan in emotievolle column

Reacties

Antonio Rüdiger speelt volgend seizoen niet meer in het shirt van Chelsea. De Duitse verdediger heeft dit bevestigd en uitgelegd in zijn column voor The Players' Tribune.

Rüdiger kondigt Chelsea-afscheid aan in emotievolle column
© Pro Shots

Op dit platform krijgen atleten de kans om zich uit te spreken en dat doet Rüdiger (29) dan ook. Na een mooi relaas over N'Golo Kanté komt het hoge woord eruit: 'Ik verlaat de club met pijn in mijn hart. Chelsea betekende alles voor me, zelfs in dit gecompliceerde seizoen.'

Rüdiger, die eigenlijk niets kwaads wil zeggen over Chelsea, laakt de handelswijze van de clubleiding. 'Helaas verliepen de contractonderhandelingen moeizaam. Zaken zijn zaken, maar als je van augustus tot en met januari niets hoort van de club, wordt de situatie ingewikkeld. Na een eerste bod hoorden we niets meer. We zijn geen robots, snap je? Je kan niet maandenlang in zoveel onzekerheid over je toekomst leven. Uiteindelijk toonden andere grote clubs interesse en moest ik een besluit nemen.'

Die grote club lijkt overigens Real Madrid te zijn. De Spaanse landskampioen en Champions League-finalist kon vanaf januari praten met de zaakwaarnemer van Rüdiger om hem transfervrij in te lijven en de verdediger wordt naar waarschijnlijkheid snel gepresenteerd. Rüdiger speelde sinds 2017 in Londen, dat toen 35 miljoen euro betaalde aan AS Roma om hem over te nemen.

In het Westminster Hospital te Londen wisten ze waarschijnlijk al dat Rüdiger ging vertrekken. De Duitser kwam regelmatig naar het ziekenhuis om daar de patiënten een mooie dag te bezorgen. De afgelopen periode nam Rüdiger al afscheid van enkele patiënten en het personeel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.