Reading ontslaat Stam

Reacties

Jaap Stam is ontslagen bij Reading. De Nederlandse manager kende een uiterst moeizaam seizoen met zijn ploeg en laat de club achter op een plaats vlak boven de degradatiezone.

Reading ontslaat Stam

Reading staat momenteel op een zeer teleurstellende twintigste plek in het Championship - waar de nummers 22 tot en met 24 degraderen - terwijl aan het begin van het seizoen nog de ambitie werd uitgesproken om te promoveren naar de Premier League. Van de 38 gespeelde competitiewedstrijden werden er slechts acht gewonnen. Achttien keer werd er verloren door The Royals.

'Grootaandeelhouders Yongge Dai en Xiu Li Dai wilden Jaap alle kansen geven om de situatie om te draaien. Jaap heeft er alles aan gedaan om het team weg te krijgen uit de huidige moeilijke positie, maar na lang nadenken heeft de club besloten dat verandering nu noodzakelijk is. We willen Jaap bedanken voor zijn harde werk en wensen hem het beste', laat Reading weten in een statement.

Vorig jaar deed Stam het nog uitstekend bij The Royals. In zijn debuutseizoen leidde de ex-coach van Jong Ajax Reading naar een derde plaats en de play off-finale. Hierin bleek Huddersfield Town uiteindelijk na strafschoppen te sterk.

VI's Simon Zwartkruis ging in de zomer op bezoek bij de Hollandse enclave van Reading. Lees hieronder de reportage.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.