Druk op Stam neemt toe bij Reading: 'Zo gaat het altijd'

Reacties

De positie van Jaap Stam als manager van Reading staat behoorlijk onder druk. Vorig seizoen lonkte er nog promotie voor de club, maar nu staat het na een reeks van zes wedstrijden zonder zege op de twintigste plaats in het Championship.

Druk op Stam neemt toe bij Reading: 'Zo gaat het altijd'

Eind augustus won Stam voor het laatst een wedstrijd met Reading. Afgelopen weekend werd er met 2-1 verloren van Norwich City. 'Je weet dat er druk komt. Als je een tijdje niet wint, gaan mensen praten over je baan. Zo gaat het altijd', reageert Stam tegen BBC Sport.

'Als de mensen van de club denken dat zij een betere manager kunnen vinden voor dit team en daarom een beslissing moeten nemen, dan vind ik dat prima. Maar ik denk niet dat er een betere te vinden is. Dat is een grapje hoor', blijft Stam luchtig over de situatie.

De 45-jarige Stam weet hoe het werkt in het topvoetbal. 'Alles draait om de resultaten. Als die slecht zijn, worden er vragen gesteld over de coach. Ik heb dat als speler ook meegemaakt. Het hoort bij het vak van manager. Als je daar bang voor bent, moet je dit werk niet doen. Dan kun je beter gaan vissen, ook leuk.'

Toch zijn de vooruitzichten voor Reading zwaar. Na de interlandperiode volgen wedstrijden tegen hoogvliegers Leeds United en Sheffield United. 'Iedereen weet dat het beter moet. Vorig seizoen maakten de spelers op bepalende momenten de juiste beslissingen, nu lukt dat even niet. We kunnen daar alleen verandering in brengen door hard te blijven werken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.