Stam verlengt contract bij Reading ondanks mislopen promotie

Reacties

Jaap Stam blijft Reading trouw ondanks het mislopen van promotie naar de Premier League. De 44-jarige oud-international heeft zijn handtekening gezet onder een verbeterd tweejarig contract.

Stam verlengt contract bij Reading ondanks mislopen promotie

Meteen na het teleurstellende verlies na strafschoppen in de finale van de play-offs tegen Huddersfield Town kreeg Stam al vragen over zijn toekomst. De voormalig trainer van Jong Ajax wilde ondanks alle interesse niets weten van een vertrek bij Reading, waarmee hij in het reguliere Championship-seizoen knap op de derde plaats eindigde achter kampioen Newcastle United en Brighton & Hove Albion.

Komend seizoen kan Stam een nieuwe poging wagen in de jacht op het felbegeerde PL-ticket. Mocht iemand nog twijfelen aan een langere samenwerking, dan is de laatste twijfel nu weggenomen. De man die als speler van Manchester United furore maakte in de Premier League, heeft een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2019 getekend bij The Royals. Zijn oude contract liep nog een jaar door.

Stam overtrof tijdens zijn eerste seizoen in Engeland alle verwachtingen. Reading eindigde de twee voorgaande jaren als respectievelijk negentiende en zeventiende. Directeur voetbalzaken Brian Tevreden is dan ook blij dat zijn landgenoot in het Madejski Stadium blijft. 'Dat zorgt voor continuïteit bij de club. Zijn leiderschapskwaliteiten zijn voor ons van onschatbare waarde in het nieuwe seizoen.'

Behalve Stam verlengden ook zijn assistenten Andries Ulderink en Saïd Bakkati hun contract bij Reading. De nieuwe grootaandeelhouders Dai Yongge en Dai Xiu Li verzekeren het Nederlandse trio ervan dat ze komend seizoen met een ploeg kunnen werken die in staat is opnieuw jacht te maken op promotie. 'Deze club is enorm ambitieus. Dit hebben we nodig om voort te borduren op het succes van afgelopen seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.