Reactie Cruijff: 'Racistische taal? Te gek voor woorden'

EXCLUSIEF - Johan Cruijff reageerde maandagmiddag vanuit Barcelona tamelijk laconiek op het bericht dat hij racistische taal zou hebben gebruikt in de raad van commissarissen van Ajax ten opzichte van Edgar Davids.

Reactie Cruijff: 'Racistische taal? Te gek voor woorden'

Cruijff zou gezegd hebben dat Davids alleen vanwege zijn huidskleur in de rvc zou zitten. 'Een kat in het nauw maakt kennelijk rare sprongen. Dat soort verwijten krijg ik dus ook nog eens op mijn bordje', zegt Cruijff tegen Voetbal International.

De uitspraak zou zelfs zijn opgenomen.Cruijff: 'Ach, ze zijn tegenwoordig tot alles in staat. Luister nou. Er zijn indertijd vier, vijf gekleurde spelers bij Ajax weggegaan omdat ze zich er niet thuis voelden, zoals Eljero Elia en Jermain Lens. Inmiddels is Ajax juist een heel multiraciale club geworden. Mede daarom zit Davids in de raad voor commissarissen. Dat ze dat als een racistische uitspraak gaan uitleggen is eigenlijk te gek voor woorden. Werkelijk alles wordt uit zijn verband getrokken.'

Er wordt ook gesuggereerd dat je best met Louis van Gaal zou kunnen samenwerken.'Het gaat me niet zozeer om de figuur Van Gaal maar om het feit dat er in de nieuwe organisatie geen plaats is voor een technisch directeur. In dat opzicht bestaat het probleem-Van Gaal eigenlijk niet eens, als je begrijpt wat ik bedoel. Het lijkt me heel sterk dat er een technisch directeur zou worden neergezet met zijn goedkeuren.

'Maar ach, in de huidige situatie is geloof ik alles mogelijk. Frank de Boer staat nu aan het hoofd van het technisch hart, met Dennis Bergkamp en Wim Jonk daaronder. Die mensen kunnen toch niet eens nog eens een technisch directeur boven zich krijgen?' (Bert Nederlof) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's