RC Genk benadert Vergoossen en acht Stevens onhaalbaar

Na het opstappen van Ronny Van Geneugden is RC Genk op zoek naar een nieuwe trainer. Onder anderen de namen Sef Vergoossen en Huub Stevens (foto) werden genoemd in Belgische media. De twee Nederlanders worden het waarschijnlijk niet.

RC Genk benadert Vergoossen en acht Stevens onhaalbaar

Vergoossen is al vaker in verband gebracht met een terugkeer naar RC Genk. Hij werkte eerder drie jaar als hoofdcoach bij de club en leidde het team in 2002 naar het landskampioenschap.

'We hebben inderdaad contact opgenomen met Sef', bevestigt woordvoerder Erik Gerits. 'Maar niet alléén met het oog op een interim-coach. Vergoossen is een vriend van het huis en is nog nauw betrokken bij de club. Het is logisch dat een wijs man als Vergoossen als raadgever gepolst wordt als het over de toekomst van RC Genk gaat.'

Ook de naam Stevens zong rond in Genk, maar de trainer die eind januari opstapte bij PSV is waarschijnlijk niet haalbaar, denkt voorzitter Jos Vaessen. 'Stevens zou een volwaardige kandidaat zijn, maar dan moet je ook Mourinho noemen. Die namen liggen buiten ons budget. Ik kan voor 99 procent zeggen dat Stevens het niet wordt.'

Als overige kandidaten zouden Glen De Boeck en Goerges Leekens in beeld zijn in Genk. De Boeck was de laatste jaren succesvol met Cercle Brugge; Leekens is bezig aan zijn tweede periode bij SC Lokeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen