RB Leipzig toont begrip voor annulering van tweeluik met Spartak

Reacties

RB Leipzig heeft van de UEFA te horen gekregen dat de wedstrijden die de ploeg in de achtste finale van de Europa League zou spelen tegen het Russische Spartak Moskou niet doorgaan. De Bundesliga-club toont begrip voor de beslissing van de Europese voetbalbond.

RB Leipzig toont begrip voor annulering van tweeluik met Spartak
© Pro Shots

De UEFA meldde eerder op de maandag in een gezamenlijk statement met de FIFA dat alle teams uit Rusland tot nader order geschorst zijn. Omdat er geen einddatum aan de schorsing zit, spraken de bonden zich niet uit over afgelastingen van wedstrijden. RB Leipzig kan inmiddels bevestigen dat er door het tweeluik met Spartak Moskou reeds een streep is gezet door de UEFA.

Het lijkt erop dat RB Leipzig zich hierdoor automatisch kwalificeert voor de kwartfinale van het toernooi. In het statement dat de club uitbrengt wordt daar niks over gemeld.

'Voor ons is oorlog in welke vorm dan ook onaanvaardbaar', schrijft RB Leipzig. 'Dit standpunt hebben we altijd duidelijk benadrukt. De UEFA heeft vandaag alle wedstrijden van Russische clubs verboden. Ook al zijn wij van mening dat sport verenigt; we begrijpen en steunen deze beslissing en hopen dat er snel een vreedzame oplossing voor het conflict wordt gevonden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.