'Rationeel' Heracles Almelo kiest voor nieuwe kunstgrasmat

Reacties

Waar het ene na het andere kunstgrasveld uit de Eredivisie verdwijnt, laat Heracles Almelo deze zomer een nieuwe kunstgrasvariant aanleggen in het Erve Asito. Algemeen directeur Rob Toussaint spreekt van een rationele beslissing.

'Rationeel' Heracles Almelo kiest voor nieuwe kunstgrasmat
© Pro Shots

'Met ingang van het seizoen 2020-2021 spelen wij op een nieuw kunstgrasveld', laat de algemeen directeur optekenen. 'Samen met onze innovatieve partner TenCate Grass, met wie we al meer dan honderd jaar een samenwerking hebben, hebben we dit ontwikkeld.'

De Heraclieden begrijpen dat het geen populaire keuze is, maar het is een weloverwogen besluit. 'In onze emotionele wereld nemen wij al jaren rationele beslissingen. Deze keuze biedt ons diverse sportieve, financiële en organisatorische voordelen waarmee we ook in deze lastige tijd voor team en staf optimale trainings- en wedstrijdfaciliteiten kunnen bewerkstelligen.'

Heracles moet net als veel collega-clubs flink bezuinigen vanwege de gevolgen van het coronavirus. Met de keuze voor een nieuwe kunstgras-toplaag gaan de Heraclieden in tegen de huidige trend. Steeds meer Eredivisie-clubs besluiten, mede door een speciaal opgericht fonds dat clubs moet stimuleren, de overstap van kunst- naar natuurgras te maken. Zo lieten deze zomer zowel ADO Den Haag als PEC Zwolle de kunstgrasmat uit het stadion halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.