Rashford scoort razendsnel bij debuut voor Engeland

Reacties

Marcus Rashford heeft vrijdagavond bij zijn interlanddebuut al na 135 seconden gescoord. De achttienjarige spits is daarmee de jongste speler ooit die voor de Engelse nationale ploeg bij zijn debuut een doelpunt heeft gemaakt.

Rashford scoort razendsnel bij debuut voor Engeland

Rashford was door zijn basisplaats in het oefenduel met Australië op Raheem Sterling na al de jongste debutant onder het bewind van bondscoach Roy Hodgson. Maar het werd nog mooier voor de aanvaller van Manchester United. Na een van richting veranderde voorzet van Sterling reageerde het door Louis van Gaal gebrachte talent het snelst en schoot raak: 1-0.

Het heeft mogelijk grote gevolgen voor de EK-kansen van Daniel Sturridge. De 26-jarige spits van Liverpool leek met negen goals in 2016 in de juiste vorm te verkeren voor een uitverkiezing, maar ontbreekt vrijdag op de bank door een nieuwe blessure. De kans dat Hodgson de blessuregevoelige Sturridge dinsdag opneemt in zijn definitieve selectie is daardoor niet groot.

Voor Rashford heeft zijn eerste seizoen op het hoogste niveau juist veel weg van een droom. Eind februari gooide Van Gaal de jeugdinternational voor de leeuwen in het Europa League-duel met FC Midtjylland (5-1). Rashford betaalde het vertrouwen terug met twee goals. Drie dagen later scoorde de jongeling ook bij zijn Premier League-debuut tegen Arsenal (3-2) twee keer.

Jongste doelpuntenmakers ooit voor Engeland
Speler Leeftijd Wedstrijd
Wayne Rooney 17 jaar en 317 dagen Macedonië - Engeland, 6 september 2003
Michael Owen 18 jaar en 164 dagen Marokko - Engeland, 27 juni 1998
Marcus Rashford 18 jaar en 208 dagen Engeland - Australië, 27 mei 2016
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.