Rashford prijst Van Gaal: 'Zijn woorden waren het belangrijkste'

Reacties

Marcus Rashford denkt nog steeds met genoegen terug aan zijn samenwerking met Louis van Gaal in het seizoen 2015/16. Het was de Nederlander die de toen achttienjarige aanvaller in februari 2016 voor de leeuwen durfde te gooien bij Manchester United.

Rashford prijst Van Gaal: 'Zijn woorden waren het belangrijkste'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 0
Manchester United
Manchester United

In een interview met Robin van Persie voor BT Sport haalt Rashford herinneringen op aan het jaar van zijn doorbraak. Na zijn goals tegen FC Midtjylland in het Europa League-toernooi en Arsenal in de Premier League lag heel Engeland aan zijn voeten.

'De tijd met Van Gaal was heel goed voor me. Hij en Ryan Giggs (de toenmalige assistent-trainer, red.) hebben me flink geholpen', vertelt Rashford. 'De overgang van de reserves naar het eerste was heel groot, ook omdat ik nauwelijks heb gespeeld voor de reserves. Van Gaal was top. In die tijd kreeg ik veel aandacht en lof, maar zijn woorden waren het belangrijkste. Ik moest gewoon de hele dag lachen, ik maakte deel uit van de hoofdmacht van Manchester United.'

Het was niet alleen rozengeur en maneschijn voor Rashford. 'Ik kan me een wedstrijd op bezoek bij Tottenham Hotspur herinneren, waarin ik halverwege werd gewisseld door Van Gaal. De volgende dag spraken we daar heel eerlijk over met elkaar. Ik moest nog steeds lachen.'

Na het seizoen 2015/16 moest Van Gaal ondanks het winnen van de FA Cup vertrekken bij Manchester United, dat sindsdien niet veel beter is gaan presteren. Met Rashford inmiddels als vaste basiskracht staan The Red Devils dit seizoen in de subtop. Woensdagavond wacht een uitduel met Arsenal.

Spelersprofiel

M. Rashford


Geboortedatum:
31 oktober 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Manchester
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.