Rasechte Groninger Meijer vergroot crisis Willem II en treedt in voetsporen Koeman

FC Groningen is als winnaar uit de strijd met Willem II gekomen. Bjorn Meijer kroonde zich zaterdag tot de matchwinner in de Euroborg door na een kwartier raak te koppen na een fraaie voorzet van Bart van Hintum. FC Groningen en Willem II blijven op de respectievelijk tiende en vijftiende plaats staan.

FC Groningen
1 - 0
Willem II
Willem II

Voor Meijer was het zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van De Trots van het Noorden. Vol overtuiging zette hij zijn hoofd tegen een voorzet van Van Hintum en met 18 jaar en 345 dagen is de linksback nu de jongste verdediger die in de Eredivisie voor FC Groningen scoort sinds Ronald Koeman in 1982, aldus Opta.

FC Groningen was in de eerste helft de bovenliggende partij. De thuisploeg speelde verre van flitsend, maar kreeg wel de beste kansen. Zo redde doelman Timon Wellenreuther op een schot van Paulos Abraham en raakte Michael de Leeuw in kansrijke positie de bal verkeerd na een verre ingooi van Van Hintum. Aan de andere kant was de beste mogelijkheid voor Ché Nunnely, die echter te lang wachtte met schieten.

Willem II probeerde in de tweede helft de druk op te voeren, maar dat leidde lange tijd niet tot kansen. Twintig minuten voor tijd greep Danny Buijs in en voerde hij een driedubbele wissel door: Damil Dankerlui, Melayro Bogarde en Daleho Irandust kwamen in de ploeg voor Van Hintum, Michael de Leeuw en Tomáš Suslov. Laatstgenoemde was niet blij met zijn wissel en ging met veel misbaar naar de kant.

Namens FC Groningen had Jörgen Strand Larsen de wedstrijd kunnen beslissen, maar de topscorer schoot via teamgenoot Abraham naast. Aan de andere kant slaagde Jizz Hornkamp er tot twee keer toe niet in om Peter Leeuwenburgh te passeren. De beste kans was nog voor Dries Saddiki, die twee minuten voor tijd rakelings naast mikte.

Crisis in Tilburg
Het Willem II van Fred Grim leed zijn derde nederlaag op rij en zijn dertiende verliespartij in de laatste veertien wedstrijden in de Eredivisie. De laatste overwinning op vreemde bodem dateert van 21 september, toen RKC Waalwijk met 1-2 werd verslagen. Willem II staat nog boven de degradatiestreep, maar Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam hebben twee wedstrijden minder gespeeld.