Rangnick neemt met uitzonderlijk ruime zege afscheid van Old Trafford

Manchester United heeft maandag na drie wedstrijden zonder overwinning weer een zege geboekt in de Premier League. De formatie van interim-manager Ralf Rangnick rekende in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af met Brentford.

Manchester United
3 - 0
Brentford
Brentford

Dat United snakt naar het einde van het seizoen is duidelijk. De club uit Manchester, waar Erik ten Hag na de zomer aan de slag gaat, kan een Champions League-ticket zo goed als vergeten en het seizoen was al teleurstellend te noemen. Een deel van de supporters uitte maandagavond opnieuw hun onvrede over het beleid van de club. Ze liepen voor de wedstrijd mee in een protestmars.

De selectie wilde de fans in ieder geval een overwinning geven in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat lukte, mede doordat het na negen minuten al raak was. Anthony Elanga werd gelanceerd door Diogo Dalot en was veel sneller dan zijn tegenstanders. Bij de achterlijn gaf de jonge aanvaller voor op Bruno Fernandes, die de score opende en tevens zijn vijftigste goal voor United maakte.

Na de vroege openingstreffer verliep de wedstrijd wat stroef voor de thuisploeg. Cristiano Ronaldo claimde een penalty, maar kreeg die niet. Vervolgens bediende de Portugees met zijn hak Juan Mata en zag hij de Spanjaard naast schieten. Ronaldo zag voor rust nog een streep gaan door een treffer. Na een combinatie tussen Mata en Fernandes schoot de aanvaller raak, maar hij bleek net buitenspel te staan.

In de tweede helft had United het aanvankelijk nog lastig met Brentford, dat via Ivan Toney een goede mogelijkheid kreeg. Doelman David de Gea lag toen in de weg. Daarna liep United weg. Ronaldo versierde een penalty toen hij onderuit werd gehaald door Rico Henry en schoot zelf raak voor zijn dertigste goal van het seizoen. Een klein kwartier later zorgde Raphaël Varane vanuit een hoekschop voor de 3-0 en zijn eerste treffer voor United. Daarmee was de eindstand bereikt. Slechts in één competitiewedstrijd dit seizoen won United met meer dan drie goals verschil: in speelronde één tegen Leeds United werd het 5-1.