Rangnick blij met tactische ingreep: meer controle met Van de Beek

Reacties

Manchester United had maandag zijn handen vol aan Aston Villa in de derde ronde van het FA Cup-toernooi, maar in de slotfase ging de storm van de bezoekers liggen. Interim-manager Ralf Rangnick had daar na afloop wel een verklaring voor.

Rangnick blij met tactische ingreep: meer controle met Van de Beek
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Volgens de Duitser had zijn team het tactisch veel beter voor elkaar na de entree van Donny van de Beek, die na 72 minuten de moegestreden Edinson Cavani afloste. 'We hadden tot dat moment met drie centrale middenvelders moeite om het centrum te controleren', vertelde Rangnick na afloop aan Engelse media.

'Toen Donny erin kwam en we voor een ruit opteerden, begonnen we de wedstrijd te controleren en kregen we kansen via counters. Helaas ging het in de eindfase steeds mis, anders hadden we een tweede keer kunnen scoren.'

De zwaarbevochten zege bewijst volgens Rangnick dat hij nog veel werk te verzetten heeft, vooral ook om de juiste speelwijze te vinden voor dit Manchester United. 'Het is niet eenvoudig om tegelijkertijd het centrum te controleren, onze flankspelers in het spel te betrekken en ook nog eens te spelen met minimaal één centrumspits.'

In Premier League-verband maakte Van de Beek op 11 december bij Norwich City voor het laatst zijn opwachting, een mini-invalbeurt van twee minuten. Zaterdag gaan The Red Devils in competitieverband op bezoek bij Aston Villa.

Programma Manchester United:


Za 15 jan. 2022

Wo 19 jan. 2022

Za 22 jan. 2022

Vr 4 feb. 2022

Di 8 feb. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.