Rangers FC wint bij start nieuw seizoen en gaat verder in oud seizoen

Reacties

Terwijl in enkele competities de bal nog rolt in het oude seizoen, is de Schotse Premier League zaterdagmiddag aan de nieuwe jaargang begonnen. Rangers FC liet zich niet verschalken bij de ouverture.

Rangers FC wint bij start nieuw seizoen en gaat verder in oud seizoen
© Pro Shots
Aberdeen
Aberdeen
0 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Net als in onder meer Nederland, België en Frankrijk besloten de Schotse autoriteiten het seizoen 2019/20 voortijdig te beëindigen, om zo optimaal toe te kunnen werken naar de nieuwe jaargang. Die begon op een dag waarop in onder meer Engeland (FA Cup-finale) en Italië (laatste speelronde) het oude seizoen nog bezig is.

Celtic gaat voor de tiende landstitel op rij, wat een nationaal record zou zijn. Rangers FC geldt traditiegetrouw als de belangrijkste concurrent en de ploeg van manager Steven Gerrard maakte zaterdagmiddag in elk geval geen fout bij Aberdeen, in 1985 de laatste club buiten de traditionele toptwee die de landstitel veroverde.

Rangers FC was simpelweg een maatje te groot en de 0-1 zege viel gezien de krachtsverhoudingen mager uit. De enige goal werd geproduceerd door Ryan Kent, die profiteerde van uitstekend voorwerk van Alfredo Morelos. Laatstgenoemde wordt door Schotse media nadrukkelijk gelinkt aan andere clubs, maar voorlopig kan Gerrard dus beschikken over zijn smaakmaker. Aberdeen, waar Funso Ojo (ex-speler van onder meer PSV en Willem II) werd gewisseld, verloor vlak voor tijd Andrew Considine met een rode kaart.

Leverkusen
Overigens is Rangers ook nog actief in het oude seizoen. Donderdag wacht de return tegen Bayer Leverkusen in de achtste finale van het Europa League-toernooi. Vlak voor de coronapauze won de ploeg van Peter Bosz met 1-3 in Glasgow.

Zondag is Celtic aan zet, de Europa Cup I-winnaar van 1967 fungeert dan als gastheer van Hamilton.

Het programma in speelronde 1


Za 1 aug. 2020

Zo 2 aug. 2020

Ma 3 aug. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.