Ramp dreigt voor gastland Australië na zeperd tegen laagvlieger

Australië moet vrezen voor een vroege uitschakeling op het WK. Donderdag gaf het gastland een 1-0 voorsprong helemaal weg tegen laagvlieger Nigeria, dat pas 40ste staat op de FIFA-wereldranglijst.

Australië
Australië
2 - 3
Nigeria
Nigeria

Het WK begon donderdag nog goed voor de Australische vrouwen, toen Ierland met 1-0 aan de kant werd geschoven. Ook vanochtend was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de nummer tien van de wereld. Kwalificatie voor de volgende ronde was zelfs binnen handbereik nadat Emily van Egmond vlak voor rust de 1-0 binnentikte. Nigeria maakte echter nog binnen vijf minuten gelijk.

In de tweede helft gaf Australië het ondanks een veldoverwicht weg tegen de Nigerianen, dat via een kopbal van Osinachi Ohale in de 65ste minuut op voorsprong kwam. Veel hoop op een goede afloop had Australië daarna niet meer, aangezien Asisat Oshola binnen een aantal minuten de voorsprong verdubbelde. De aansluitingstreffer in de honderdste minuut kwam veel te laat.

In de poule staat Australië nu op de derde plek met een punt achterstand op Canada en Nigeria. Maandag kan Australië het WK alleen nog redden door te winnen tegen de Canadese vrouwen, die zevende staan op de wereldranglijst. Met een gelijkspel kan het gastland alleen nog door als Nigeria met grote cijfers verliest van Ierland.