Ramos treedt op als vredestichter bij controverse tussen PSG-sterren

Reacties

Sergio Ramos heeft het voortouw gepakt om de gemoederen in de kleedkamer van Paris Saint-Germain te bedaren. De ervaren verdediger nam het initiatief om de ruziënde Neymar en Kylian Mbappé met elkaar aan tafel te krijgen. Daarmee smoorde de Spanjaard een rel in de kiem.

Ramos treedt op als vredestichter bij controverse tussen PSG-sterren
PSG
PSG
5 - 2
Montpellier
Montpellier

Volgens Le Parisien heeft Ramos na een lastig debuutjaar - gekenmerkt door veel blessures - inmiddels de status van leider in Parijs. De verdediger is een van de meest invloedrijke spelers in de kleedkamer van het sterrenensemble. Zijn aanzien gebruikte hij om twee sterspelers bij elkaar te brengen.

Het was een gevolg van een conflict tussen de paradepaardjes van de club in het duel met Montpellier. De twee kregen ruzie over het feit wie de strafschoppen moest nemen. Dat gebeurde nadat Mbappé al een keer gemist was. Het was uiteindelijk Neymar die een penalty op besloot te eisen en de bal wél tegen de touwen schoot. Tot irritatie van zijn Franse collega-aanvaller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ramos moest in de kleedkamer tussen de twee kemphanen komen. Hij besloot het duo te verplichten het akkefietje meteen uit te spreken, zodat het de sfeer in de spelersgroep niet zou beïnvloeden. De ploeg van trainer Christophe Galtier kan zich in de queeste die moet leiden naar de eindzege van de Champions League geen onderlinge machtstrijdjes permitteren, vond Ramos.

Op advies van Ramos ging ook de directie van PSG met de twee ruziemakers in gesprek. De club heeft geen behoefte aan onrust en beseft dat een tweestrijd tussen de twee bepalende spelers een media-storm oplevert. Zeker in aanloop naar de Champions League werkt iedere vorm van frictie volgens de club belemmerend. En dat had Ramos snel in de smiezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.