Ramos komt met wijsheid na 'penaltydrama'

Reacties

Sergio Ramos wil niet te lang stilstaan bij zijn opmerkelijke hoofdrol tijdens het Nations League-duel tussen Zwitserland en Spanje van zaterdagavond. De 34-jarige verdediger miste liefst twee strafschoppen.

Ramos komt met wijsheid na 'penaltydrama'
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
1 - 1
Spanje
Spanje

Daarmee was er sprake van een soort omgekeerd 'ketchup-effect' (het fenomeen dat spitsen maar blijven scoren als ze een einde aan een droogteperiode hebben gemaakt), aangezien Ramos de voorgaande 25 penalty's voor Spanje en Real Madrid allemaal verzilverde.

'Een zwaarbevochten punt', zo liet Ramos na het 1-1 gelijkspel weten op Twitter. 'Het is nu tijd om de batterij weer op te laden en te vechten voor de zege in Sevilla.' In Andalusië staat dinsdag het treffen met Duitsland op het menu, een duel dat Spanje moet winnen om zich te plaatsen voor de eindronde van de Nations League. 'We worden niet gedefinieerd door de fouten die we maken, maar door de manier waarop we ons focussen op nieuwe doelen.'

Bondscoach Luis Enrique nam het na afloop op voor Ramos. 'Als we een derde of vierde penalty hadden gekregen, had Ramos opnieuw achter de bal gestaan.'

Ramos werkte zaterdagavond zijn 177ste interland af, waarmee hij niet langer Gianluigi Buffon naast zich hoeft te dulden bovenaan de lijst van Europeanen met meeste interlands.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
13-3
+10
11
2
Duitsland
6
2
3
1
10-13
-3
9
3
Zwitserland
6
1
3
2
9-8
+1
6
4
Oekraïne
6
2
0
4
5-13
-8
6
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.