Racismeschandaal zorgt voor ongewenste primeur in Duits profvoetbal

Reacties

De competitiewedstrijd tussen MSV Duisburg en VfL Osnabrück is zondag gestaakt vanwege een racistisch incident. Het is voor het eerst dat een profwedstrijd in Duitsland om die reden gestopt is.

Racismeschandaal zorgt voor ongewenste primeur in Duits profvoetbal

Het duel in de 3. Liga was 35 minuten oud, toen Aaron Opoku van Osnabrück (foto boven) een hoekschop wilde nemen. 'Op dit moment klonken er apengeluiden vanaf de tribune', zei scheidsrechter Nicolas Winter. 'Dat had de speler gehoord en mijn assistent ook. Ik probeerde direct voor de speler te zorgen en zag hoe geschokt hij was.'

Winter stuurde beide teams naar de kleedkamer en na drie kwartier zonder voetbal werd het duel definitief gestaakt. 'Aaron was klaar, hij kon niet meer spelen. Door niet meer naar het veld terug te keren wilden we als club ook laten zien dat we dit niet accepteren', zei Osnabrück-directeur Michael Welling. Een standpunt waar ze bij Duisburg alle begrip voor hadden.

'De wedstrijd is terecht onderbroken', stelde Duisburg-woordvoerder Martin Haltermann. 'We hebben maar een kans om ons te verontschuldigen. Dit is een dieptepunt in de geschiedenis van onze club.'

De fan die wordt verdacht van het maken van de racistische geluiden kon dankzij hulp van andere supporters direct geïdentificeerd worden. Er is aangifte gedaan tegen een 55-jarige man. Bij het moment van de staking stond het nog 0-0, maar nu dreigt een reglementaire 0-3 nederlaag voor Duisburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.