Race tegen de klok: haalt Ronaldo de kraker tegen Messi?

Reacties

Cristiano Ronaldo is per privévlucht op weg van Portugal naar Turijn, waar hij van plan is zijn quarantaineperiode door te brengen. Dat meldt La Gazzetta dello Sport, daags nadat bekend werd dat de 35-jarige Portugees positief heeft getest op COVID-19.

Race tegen de klok: haalt Ronaldo de kraker tegen Messi?
© Pro Shots

Door zijn besmetting mist Ronaldo uiteraard de Nations League-wedstrijd tegen Zweden van woensdagavond. De vraag is wanneer de goalgetter zijn comeback zal vieren. Zeker is dat de duels met Crotone (17 oktober, Serie A) en Dinamo Kiev (20 oktober, Champions League) te vroeg komen.

Als Ronaldo een negatieve test aflevert na zijn quarantaineperiode, die in Italië tien dagen moet duren, zou het Serie A-treffen met Hellas Verona van 25 oktober haalbaar kunnen zijn, al wordt dat wel erg krap. Drie dagen nadien wacht de Champions League-thuiswedstrijd tegen Barcelona. UEFA-regels schrijven voor dat spelers alleen in actie mogen komen in Europese duels als ze minimaal zeven dagen COVID-negatief zijn.

Een weerzien met Lionel Messi wordt dan ook een race tegen de klok voor Ronaldo, die met 130 goals de topscorerslijst aller tijden in de Champions League aanvoert. Messi bekleedt met vijftien doelpunten minder de tweede plek op die rangschikking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.