Rabiot beslist Italiaanse topper: Juventus hijgt koploper Inter in de nek

Juventus heeft zich met een minimale thuiszege op AS Roma een goede dienst bewezen in de Serie A. Met de overwinning verkleinde de thuisploeg de achterstand op koploper Internazionale tot twee punten. Adrien Rabiot zorgde voor de enige treffer.

Juventus
Juventus
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de tweestrijd in Turijn. AS Roma was een aantal keer dreigend via Paulo Dybala en bij Juventus liet Dušan Vlahović zich zien met een aantal schoten van afstand. Diezelfde Vlahović kreeg na een ruim kwartier de eerste grote kans, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt door Roma-verdediger Gianluca Mancini.

Kort voor rust ontpopte zijn collega in het hart van de defensie, Evan N'Dicka, zich tot de held bij de Romeinen. De Fransman die deze zomer transfervrij overkwam van Eintracht Frankfurt voorkwam een achterstand door een bal op heroïsche wijze van de lijn te koppen.

Vroeg in de tweede helft kwam Juventus echter alsnog op voorsprong. Vlahović bediende Rabiot in de 47ste minuut met een fraai hakje en de Franse middenvelder schoot koeltjes raak in de korte hoek. De Portugese doelman Rui Patrício was kansloos.

Na de openingstreffer van Juventus ging de ploeg van José Mourinho wel op zoek naar de gelijkmaker, maar ook met invallers Sardar Azmoun en Stephan El Shaarawy werden de bezoekers nauwelijks gevaarlijk. Tien minuten voor tijd had Weston McKennie een uitgelezen kans om de voorsprong van Juventus te verdubbelen, maar de Amerikaan schoot van dichtbij recht op Patricio.

Kort daarna leek Federico Chiesa - die terugkeerde van een blessure - dan wel voor de 2-0 te zorgen, maar de Italiaanse buitenspeler stond een ruime meter buitenspel. De spanning bleef in de wedstrijd, maar van een slotoffensief was bij het tandeloze AS Roma nauwelijks sprake. Met de driepunter wordt door Juventus het gat met koploper Internazionale verkleind tot twee punten. AS Roma staat teleurstellend zevende.