Raar maar waar: Feyenoord met een unieke basiself in Conference League-finale

Reacties

De basiself van Feyenoord voor de Conference League-finale tegen AS Roma liet zich eenvoudig voorspellen. Het is volgens velen ook de sterkst mogelijke opstelling voor het team van Arne Slot, maar Feyenoord begon dit seizoen nog niet eerder met deze elf namen aan een officiële wedstrijd.

Raar maar waar: Feyenoord met een unieke basiself in Conference League-finale
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord start woensdagavond met Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Fredrik Aursnes, Guus Til, Orkun Kökçü, Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra. De Conference League-finale tegen Roma is voor de Rotterdammers de 54ste wedstrijd van dit seizoen en in de eerdere 53 duels begon Slot nog geen een keer eerder met deze elf namen.

In de afgelopen twee maanden kon Feyenoord sowieso niet met de elf van woensdagavond aftrappen, aangezien Bijlow met een voetblessure in de lappenmand zat. De keeper maakt tegen Roma zijn rentree onder de lat. Voor zijn blessure kwam het regelmatig voor dat Feyenoord begon met negen van dezelfde veldspelers als die tegen Roma starten, maar nooit was de opstelling precies hetzelfde. Dat kwam dan door een basisplaats voor bijvoorbeeld Bryan Linssen, Jens Toornstra, Marcus Pedersen of Alireza Jahanbakhsh.

Van alle spelers in de Feyenoord-selectie is Linssen de speler die dit seizoen de meeste wedstrijden in actie kwam. Hij deed in 52 van de reeds 53 gespeelde wedstrijden mee; Linssen miste tot dusver alleen de afsluitende Conference League-groepswedstrijd tegen Maccabi Haifa. Voor woensdagavond moet de aanvaller hopen op een invalbeurt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.