Raar Brazilië haalt alsnog stevig uit

Brazilië heeft zijn eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks te pakken. Voor het eerst in zeven jaar in Maracanã versloegen De Kanaries Ecuador met 5-0.

De zege was niet zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden. Tot aan de 73ste minuut stond het 1-0, dankzij een doelpunt van Vagner Love in de achttiende minuut.

Ecuador leek in Rio de Janeiro in staat langszij te komen, totdat de Braziliaanse aanval er ineens lustig op los begon te scoren. Een mix van veel geluk en veel klasse gaf de doorslag.

De 2-0 was er eentje in de categorie lucky. Een afstandsschot van Kaká werd door Ronaldinho van richting veranderd, waardoor doelman Daniel Viteri kansloos was. Kaká bewees het daarna ook op eigen kracht te kunnen. Een geplaatste bal vanaf dertig meter van zijn rechtervoet verdween in de bovenhoek.

Een mooie dribbel van Robinho was de inleiding voor de vierde, gemaakt door Elano. Het slotstuk was de meest hilarische goal van de avond. Opnieuw schoot Kaká van ver. Zijn inzet was zeer pover, maar de blunderende Viteri liet de bal onder zich door glippen.

'Ik heb het doelpunt niet eens gezien', verklaarde Kaká na afloop voor de Braziliaanse televisie. 'Ik had me al omgedraaid omdat het schot heel erg zwak was.'

Brazilië staat nu tweede in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep met vier punten uit twee duels. Koploper Argentinië is de enige met zes uit twee.