Raadsels rond toekomst van Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard

Reacties

Het blijft de vraag of Burak Yilmaz nog in actie komt voor Fortuna Sittard. De Turkse spits publiceerde begin april een verkapt afscheidsbericht op Instagram, speelde een week later toch gewoon tegen Ajax, maar kwam daarna niet meer in actie.

Raadsels rond toekomst van Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard
© Pro Shots

Tegen AZ ontbrak hij wegens ziekte, al zou hij op de wedstrijddag wel al nagenoeg zijn hersteld. Toch zat hij een week later tegen Go Ahead Eagles ook niet bij de selectie. ‘Om technische redenen’, verklaarde trainer Julio Velázquez, die met zijn raadselachtige betoog voor verwarring zorgde. De Spanjaard verwees voor meer duidelijkheid naar de club. Technisch directeur Sjoerd Ars was afgelopen week niet bereikbaar voor commentaar, terwijl Yilmaz desgevraagd ook geen toelichting wilde geven.

Een reactie kwam wel van voorzitter Isitan Gün, die de commotie weer overtrokken vond. 'Burak is nog gewoon speler van Fortuna Sittard en normaal gesproken beschikbaar voor de komende wedstrijden', aldus Gün. 'Of hij ook gaat spelen, is aan de coach.'

Bijna een week later zeggen ook medespelers geen idee te hebben of hun Turkse aanvoerder nog in actie komt. En zo heeft Yilmaz – mede door gebrekkige communicatie van alle betrokken partijen – vooral voor onrust gezorgd in Sittard, al had hij met negen goals en vijf assists sportief nog wel zijn waarde. De laatste maanden oogde hij echter ongelukkig, als eenzame frontsoldaat onder Velázquez. Of hij nog gemotiveerd is voor een tweede seizoen, of anders zoals gepland doorgaat in een andere rol blijft gissen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer B. Yılmaz
Meer over B. Yılmaz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.