Quinten Timber over missen cruciaal EK-duel: 'Vond het geen gele kaart'

Reacties

Quinten Timber kan door een schorsing dinsdagavond niet in actie komen voor Jong Oranje tegen Jong Georgië. De captain van Jong Oranje baalt van zijn gele kaart tegen Jong Portugal, maar verwacht dat de ploeg ook zonder hem naar de kwartfinales zal gaan.

Quinten Timber over missen cruciaal EK-duel: 'Vond het geen gele kaart'
Portugal O21
Portugal O21
1 - 1
Nederland O21
Nederland O21

Timber kreeg tegen Jong Portugal zijn tweede gele kaart op dit EK en is daardoor geschorst voor het duel met Jong Georgië, de koploper in Groep A. Jong Oranje moet dinsdagavond winnen om kwalificatie voor de kwartfinales in eigen hand te houden.

Timber kreeg al voor rust geel en bleef in de rust in de kleedkamer achter, volgens bondscoach Erwin van de Looi om een mogelijke tweede gele kaart te voorkomen. 'Wat ik zelf van de overtreding vond? Ik vond het geen geel', vertelde de aanvoerder van Jong Oranje tegen de NOS. 'Ik heb de beelden alleen nog niet teruggezien.'

'Het is heel vervelend voor mezelf en voor het team dat ik geschorst ben. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze dinsdag de klus gaan klaren. Ik ga het team steunen in de voorbereiding', zei Timber, die beseft dat Jong Georgië dinsdag wordt gesteund door tienduizenden toeschouwers.

'We zijn allemaal wel wat gewend in volle stadions en uitwedstrijden. We hebben nog voldoende kansen tegen Georgië. Voor mijn gevoel hebben we vanavond wel te weinig gekregen, we waren weer de betere ploeg en creëerden genoeg kansen. We waren alleen niet meedogenloos genoeg. Uiteindelijk moet je ook wedstrijden winnen op een toernooi, maar we hebben ook nog niet verloren. Dus dat is ook iets positiefs.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.