Quincy Promes goud waard voor Spartak Moskou

Quincy Promes heeft Spartak Moskou zaterdag aan de drie punten geholpen. Vlak voor tijd maakte de Nederlander het winnende doelpunt in de thuiswedstrijd Akhmat Grozny.

Spartak Moskou
2 - 1
Akhmat Grozny

Een kleine maand geleden werd bekend dat Promes in Nederland wordt vervolgd voor poging tot doodslag. Ondanks dit nieuws heeft de aanvaller zijn basisplaats bij Spartak behouden. Onlangs was hij al belangrijk voor zijn ploeg in de Europa League-zege op Napoli, door vroeg in de wedstrijd een penalty te verdienen, en zaterdagmiddag kreeg Promes tegen Akhmat Grozny de absolute hoofdrol.

Spartak was al in de dertiende minuut op voorsprong gekomen via Victor Moses, maar raakte niet lang daarna Alexander Sobolev kwijt met een directe rode kaart. Met een man meer op het veld kwam Akhmat Grozny via Daniil Utkin op gelijke hoogte. De bezoekers roken voor de tweede helft hun kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Dat lukte niet. Sterker nog: Spartak pakte de volle buit, door een late goal van Promes. De aanvaller werd drie minuten voor tijd bij de tweede paal gevonden door Roman Zobnin en tikte daar de 2-1 binnen. Voor Promes betekende het zijn vierde competitiegoal van dit seizoen. Spartak staat op een teleurstellende negende plaats in de Russische Premier Liga.