Quasten (36) stopt per direct: opmerkelijke carrière ten einde

Reacties

Paul Quasten is niet langer voetballer. De 36-jarige verdediger (wiens contract bij RKC Waalwijk onlangs niet werd verlengd) heeft besloten om er na een bijzonder opmerkelijke profcarrière van bijna zeventien jaar mee te stoppen.

Quasten (36) stopt per direct: opmerkelijke carrière ten einde
© Pro Shots

Quasten (zoon van een Nederlandse vader en een Tsjechische moeder) doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteerde in november 2004 namens FC Volendam in het betaald voetbal. Later speelde hij voor Willem II, waar hij last kreeg van loodzware knieklachten: hij bleek te kampen met een chronische ontsteking in een pees van zijn rechterknie.

Pas na de derde operatie (door orthopedisch chirurg Cor van der Hart) waren de problemen verholpen. Uiteindelijk speelde hij door zijn blessure tussen 3 februari 2009 en 8 augustus 2014 geen enkele wedstrijd in het betaald voetbal. Toen hij eenmaal weer fit was trainde hij mee bij zijn oude amateurclub AS'80 uit Almere en speelde hij voor de zaterdagamateurs van Ajax.

De Tsjechisch jeugdinternational keerde terug in het profvoetbal, bij Almere City. Daar verdiende hij in 2017 een transfervrije overstap naar RKC, waarmee hij in 2019 op spectaculaire wijze promoveerde naar de Eredivisie. Hij kwam in totaal tot honderd duels in actie voor de Brabanders. Onlangs, nadat bekend was geworden dat zijn RKC-contract niet verlengd werd, sprak hij tegenover VI nog: 'Ik wil zeker nog niet stoppen. Ik hoor wel vaker dat ik mijn verloren jaren nu inhaal. In dat geval zou ik tot mijn veertigste door kunnen gaan. Wie zal het zeggen?' Nu is de loopbaan van Quasten dan toch ten einde.

Eerder spraken we op VI PRO uitgebreid met Paul Quasten, over zijn zeer opmerkelijke loopbaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.