QPR geeft in opspraak geraakte Hasselbaink reden tot lachen

Mede dankzij Tjaronn Chery heeft Jerrel Hasselbaink wat te vieren in de voor de manager zo rumoerige week. Queens Park Rangers won zaterdagmiddag met 2-1 op bezoek bij stadgenoot Fulham.

Hasselbaink was de voorbije dagen een van de onderwerpen van gesprek in de Engelse voetbalwereld door het onderzoek van The Daily Telegraph naar corruptie in het Britse voetbal. De Nederlander betuigde vrijdag nog spijt, al relativeerde hij ook de beschuldigingen. Het interne onderzoek van QPR naar Hasselbaink is gestaakt vanwege een gebrek aan informatie.

De manager zag op Craven Cottage zijn ploeg in de twintigste minuut op voorsprong komen via aanvaller Conor Washington. Hij opende de score, iets wat Tom Cairney namens Fulham niet was gelukt vanaf de strafschopstip. De thuisploeg kwam wel met een antwoord op de openingstreffer dankzij Tim Ream, die kort na rust voor de 1-1 tekende.

De Londense derby stevende op een gelijkspel af tot de 87ste minuut. Uit een voorzet van Chery kopte Idrissa Sylla raak: 1-2. QPR kroop in de extra tijd vervolgens nog door het oog van de naald. Fulham wist ook de tweede strafschop van de middag niet te benutten. Dit keer was Sone Aluko de schlemiel. Door de zege is QPR naar de twaalfde plek geklommen. Fulham staat vijftiende in het Championship.