Ook Hasselbaink in grote problemen door undercoveractie

Reacties

Jerrel Hasselbaink is een van de volgende hoofdpersonen in het onderzoek van The Daily Telegraph naar corruptie in het Engelse profvoetbal. De manager van Queens Park Rangers liet blijken open te staan voor een samenwerking met een investeringsmaatschappij die spelers wilde verkopen aan zijn Londense werkgever.

Ook Hasselbaink in grote problemen door undercoveractie

De Engelse krant schrijft dat de voormalige aanvaller van Chelsea best naar Singapore wilde vliegen voor gesprekken met de investeerders. Tegen undercoverjournalisten zei Hasselbaink het volgende: 'Kijk, probeer me maar gewoon blij te maken. Noem maar een mooi bedrag.' Hasselbaink, die voor de investeringsmaatschappij als ambassadeur zou gaan fungeren, had sinds midden augustus twee ontmoetingen met de man die zich voordeed als contactpersoon van de Oosterse organisatie.

Hasselbaink kreeg veertigduizend euro per reis naar Singapore aangeboden, maar liet weten dat niet genoeg te vinden. Toen hem ruim zestigduizend euro werd aangeboden, reageerde de manager als volgt: 'Nu zit je warmer. Ik moet goed werk kunnen doen en me comfortabel voelen. Het kost me drie dagen en normaal gesproken breng ik tijdens een interlandperiode ook veel tijd door met mijn familie in Nederland.'

Hasselbaink zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

Allardyce
De onthullingen over Hasselbaink maken deel uit van het dossier van The Daily Telegraph. Eerder deze week publiceerde de krant een verhaal waarin duidelijk werd dat Sam Allardyce het niet nauw nam met de regels van de Engelse voetbalbond FA. Big Sam is inmiddels al vertrokken als bondscoach van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.