Qatar trekt gelouterde bondscoach aan voor weg naar WK in 2026

Reacties

Qatar heeft de smaak na het WK in eigen land te pakken. Na de eerste deelname van het mondiale eindtoernooi wil het in 2026 dolgraag weer van de partij zijn. Daar moet de gelouterde oefenmeester Carlos Queiroz voor gaan zorgen.

Qatar trekt gelouterde bondscoach aan voor weg naar WK in 2026
© Pro Shots

Maandag stelde de oliestaat de Portugese oefenmeester aan als nieuwe bondscoach. De voormalig trainer van Real Madrid volgt de vertrokken Félix Sánchez op. Hij moest zijn biezen pakken nadat hij roemloos werd uitgeschakeld op het WK. In een groep met Nederland, Ecuador en Senegal kon hij geen enkel punt veroveren.

Met Queiroz haalt Qatar een gelouterde trainer binnen. De in Mozambique geboren Portugees was dertig jaar geleden als bondscoach van Portugal. Dat was hij ook al van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika, Iran, Colombia en Egypte. Ook trainde hij Sporting Portugal, terwijl hij jarenlang een belangrijke assistent van manager Sir Alex Ferguson was in de succesjaren van Manchester United.

In aanloop naar het vorige WK keerde hij terug bij Iran en leidde hij het Aziatische land in Qatar. Van Wales werd gewonnen, maar nederlagen tegen Engeland en de Verenigde Staten zorgden ervoor dat Iran na de groepsfase naar huis moest.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.