FIFA maakt datum en locatie WK-finale 2026 bekend

Reacties

De opvolger van Lionel Messi zal de WK-beker op 19 juli 2026 in de lucht steken in het MetLife Stadium in New York. Dat heeft de FIFA zondagavond bekendgemaakt in een liveshow over het toernooi in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. 

FIFA maakt datum en locatie WK-finale 2026 bekend
© Pro Shots

In een programma vol prominente voetbalgasten, zoals Gianni Infantino, Kim Kardashian en Drake, werd het programma voor het aanstaande WK bekendgemaakt. Het toernooi begint op 11 juni in het Estadio Azteca in Mexico-Stad, Canada en de VS spelen hun openingswedstrijden een dag later in respectievelijk Toronto en Los Angeles.

De wedstrijd om de derde plaats gaat naar Miami, waar Lionel Messi sinds kort heeft gezorgd voor een enorme opleving van de populariteit van het voetbal, en na een uur kwam het hoge woord eruit: de eindstrijd is in de Big Apple, in een stadion dat vooral wordt gebruikt voor American football. 'De grootste aankondiging in de geschiedenis van aankondigingen', aldus Infantino.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat verder opvalt, is dat het toernooi vanaf de kwartfinales exclusief in de VS verder gaat. De kwartfinales zijn in Los Angeles, Kansas City, Miami en Boston, de halve finales in Dallas en Atlanta. Met 39 dagen en 48 deelnemende teams wordt het aankomende WK het grootste en langste in de bijna honderdjarige geschiedenis van het evenement.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.