Qatar komt heel dichtbij: recordhouder Memphis gaat door goal iconen voorbij

Reacties

Memphis Depay heeft het Nederlands elftal na een moeizame openingsfase op voorsprong gezet in Montenegro. De spits van Oranje maakte zijn 36ste interlanddoelpunt en is twee iconen van het Nederlandse voetbal definitief voorbij.

Qatar komt heel dichtbij: recordhouder Memphis gaat door goal iconen voorbij
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

Het Nederlands elftal had nog geen poging op doel genoteerd toen Davy Klaassen na circa 25 minuten spelen naar het gras ging. Marko Jankovic tikte de middenvelder aan en scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande gaf een strafschop. Memphis ging achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter. Door de goal komt Qatar dichterbij voor Oranje: winst op Montenegro is voldoende voor de groepswinst na het eerdere gelijkspel van concurrent Noorwegen.

Voor de aanvalsleider van Oranje is het zijn 36ste doelpunt in zijn 74ste interland. Daarmee is hij Ruud van Nistelrooij en Faas Wilkes (beiden 35 goals) definitief voorbij. Arjen Robben en Dennis Bergkamp staan nog één doelpunt boven Memphis, die tevens een ander record pakte. Geen enkele andere international benutte zoveel strafschoppen als Memphis. Voorafgaande aan het duel in Montenegro stond Memphis samen met Ronald Koeman op acht benutte penalty's.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De topscorers aller tijden van Oranje

Speler Goals Interlands
Robin van Persie 50 102
Klaas-Jan Huntelaar 42 76
Patrick Kluivert 40 79
Dennis Bergkamp 37 79
Arjen Robben 37 96
Memphis Depay 36 74
Ruud van Nistelrooij 35 70
Faas Wilkes 35 38
Johan Cruijff 33 48
Abe Lenstra 33 47
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.