Puzzelen maar: dit zijn de landen die Oranje kan treffen op de WK-route

Reacties

Nu de potindeling voor de WK-kwalificatieloting bekend is, weet het Nederlands elftal wie het mogelijk treft op weg naar het mondiale eindtoernooi in Qatar.

Puzzelen maar: dit zijn de landen die Oranje kan treffen op de WK-route
© Pro Shots

In de afgelopen interlandperiode verdedigde Oranje via winst op Polen (2-1), Bosnië-Herzegovina (3-1) en een gelijkspel tegen Spanje (1-1) zijn plek in de toptien van de Europese ranking, wat gigantisch veel voordelen heeft richting het WK in 2022. Nederland komt immers net als bijvoorbeeld België, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje en Italië terecht in Pot 1 tijdens de loting, waardoor Oranje die toplanden ontloopt.

Toch levert een blik op de resterende landen niet direct een gevoel van veiligheid op. Het Nederlands elftal kan in de WK-kwalificatieperiode bijvoorbeeld gekoppeld worden aan Wales met Gareth Bale, Polen met Robert Lewandowski, Zweden (met mogelijk van Zlatan Ibrahimovic) of Noorwegen met Erling Braut Haaland.

Op 7 december word er in Zürich geloot voor de Europese kwalificatiefase richting het WK, tot die tijd kunnen we fantaseren over de groep van Oranje. Op onderstaande afbeelding is de volledige potindeling te zien.

Laat in de comments achter welke landen je wel of juist niet zou willen treffen op weg naar Qatar 2022.

© FIFA
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.