Pusic zuur na nederlaag bij Ajax: 'Verlies liever met zes goals verschil'

Reacties

Interim-trainer Marino Pusic hield een zware kater over aan de nederlaag op bezoek bij Ajax. De FC Twente-assistent, die de geschorste trainer Gertjan Verbeek voor een wedstrijd verving op de bank, zag zijn club in de slotfase ten onder gaan.

Pusic zuur na nederlaag bij Ajax: 'Verlies liever met zes goals verschil'

'Het is vreselijk om op zo'n manier te verliezen. Je wordt liever weggespeeld met vijf, zes goals verschil', kijkt Pusic met FOX Sports terug naar het penaltymoment twintig minuten voor tijd. 'Dit is geen penalty, hij zoekt zijn been op.' Hakim Ziyech ging over het been van Peet Bijen, maar daar had geen strafschop voor gegeven moeten worden, vindt de man die de honneurs waarnam.

'Dit is heel erg zuur, als je zo dichtbij bent om een punt te pakken hier. Zeker gezien de situatie waarin we ons bevinden.' Twente staat momenteel zeventiende in de Eredivisie, met slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter Sparta Rotterdam. Komende speelronde spelen de degradatiekandidaten tegen elkaar.

Pusic neemt ondanks de nederlaag een goed gevoel mee naar de degradatieclash. 'In de kleedkamer heb ik net gezegd dat ik bijzonder trots ben op hoe ze als team geknokt hebben. Ze hebben zeer gedisciplineerd gespeeld en ze gingen steeds meer voetballen. Dat is een belangrijk uitgangspunt richting de volgende wedstrijden.'

Ook Danny Holla was glashelder over het penaltymoment: 'Ik vond het zeker geen strafschop'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.