Ziyech begrijpt irritatie bij Twente na veelbesproken penalty

Hakim Ziyech kan zich goed voorstellen dat FC Twente zich bestolen voelt na de wedstrijd van zondagmiddag in Amsterdam. De bekritiseerde en geliefde middenvelder speelde een hoofdrol in de overwinning op de Tukkers door betrokken te zijn bij een veelbesproken penalty.

Twintig minuten voor tijd - bij een 1-1 stand - ging Ziyech op de rand van het strafschopgebied naar de grond. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees naar de stip en vanaf elf meter bepaalde Lasse Schöne de eindstand op 2-1. 'Ik begrijp de irritatie bij Twente, maar als het andersom was zouden ze er ook niks van zeggen', vindt Ziyech na de wedstrijd.

De middenvelder, die vlak voor het penaltymoment als rechtsbuiten kwam te spelen, wilde bij FOX Sports niet reageren op zijn relatie met het Ajax-publiek. 'Het gaat er nu een week lang over. We moeten gewoon aan voetballen denken, verder nergens aan. Geen randzaken. Het allerbelangrijkste is dat we drie punten hebben gehaald, daar kunnen we blij mee zijn.'

Voor de terugval van Ajax had de Marokkaans international geen verklaring. De thuisclub kon in de eerste tien minuten driemaal scoren, maar liet Twente terugkomen in de wedstrijd. 'We krijgen geen druk meer op ze en spelen in een te laag tempo. Daarmee brengen we onszelf in de problemen. Als je die twee grote mogelijkheden maakt, wordt het al een stuk makkelijker. Daarna sluipt er gemakzucht in.'