Puntenverlies, ergernis en protesten: Ajax-opponent Benfica blijft worstelen

Reacties

Het teleurstellende gelijkspel van Benfica tegen Moreirense heeft het nodige losgemaakt in Portugal. Na de wedstrijd in Estádio da Luz was er veel discussie over de rol van de arbitrage.

Puntenverlies, ergernis en protesten: Ajax-opponent Benfica blijft worstelen
© Pro Shots

Benfica, op 23 februari en 15 maart de tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Champions League, kwam in de tweede helft op achterstand door een knullig eigen doelpunt van verdediger Gilberto. Dat twee spelers van Moreirense buitenspel stonden in aanloop naar de 0-1 bleek voor de VAR van dienst geen reden om in te grijpen. Benfica reageerde op Twitter al snel verontwaardigd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Benfica besloot na het gelijkspel actie te ondernemen en diende een officieel protest in bij de Portugese bond. Daarin werd gesteld dat de VAR van dienst hen al eerder dit seizoen punten had gekost met een foutieve beslissing tegen Estoril. In hetzelfde statement hekelde de Portugese topclub ook de rol van de scheidsrechter bij het tijdrekken van Moreirense-spelers. De scheidsrechtersvereniging diende op zijn beurt een protest in bij de Portugese voetbalbond vanwege de uitlatingen van Benfica over de VAR en de scheidsrechter.

De protesten over en weer volgden na een worsteling van Benfica met de arbitrage én Moreirense, de nummer veertien in de competitie. De Uruguayaan Darwin Nunez redde nog wel een punt voor Benfica, maar O Glorioso zag door het puntenverlies FC Porto en Sporting Portugal twee punten uitlopen. De achterstand op koploper Porto is inmiddels negen punten.

Ontevreden fans
Interim-trainer Nélson Veríssimo, die Jorge Jesus opvolgde, sprak na afloop zijn teleurstelling uit over het resultaat in Lissabon. 'We hadden gezien ons spel meer dan een punt verdiend, maar het ontbrak ons aan koelbloedigheid voor het doel van Moreirense. We zijn teleurgesteld, maar geven de titelstrijd nog niet op. We staan voor een zware uitdaging en moeten nu vooral rustig kijken naar waarin wij moeten verbeteren. De supporters hebben het volste recht om ontevreden te zijn. Dat moeten we respecteren', aldus Verissimo, die na afloop een fluitconcert hoorde vanaf de tribunes.

'We moeten kritisch zijn als het goed gaat en nog meer als het niet goed gaat. Deze situatie is lastig voor elke coach, zeker voor mij, omdat ik hier pas twee weken ben, maar ik zie heel veel potentie in dit team. Natuurlijk moeten de resultaten nu ook komen. We blijven ons focussen op de eerstvolgende wedstrijd', aldus de de interim-coach. Benfica gaat vrijdag op bezoek bij Arouca, zeventiende in de Primeira Liga.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2021/2022

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
29
4
1
86-22
+64
91
2
Sporting Lissabon
34
27
4
3
73-23
+50
85
3
Benfica
34
23
5
6
78-30
+48
74
4
Sporting Braga
34
19
8
7
52-31
+21
65
5
Gil Vicente
34
13
12
9
47-42
+5
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.